آب سالم ، زندگی سالم /نوشیدن آب در سلامتی افراد نقش مهمی دارد
به گزارش وبلاگ مرجع شهرستان سربازدر طب اسلامی سنتی تاکید بر جوشاندن آب خوراکی زیاد میباشد.
این جوشاندن فقط به علت ضدعفونی کردن و از بین بردن میکروارگانیسمها و باکتریهای مضر و... نیست. بلکه مهمترین علت آن ,سبک کردن آب میباشد.
نوشیدن آب زیاد در روز هیچ تاثیر مخربی بر بدن نگذاشته و برای رشد و کارایی بالای سلولهای بدن نیز لازم است. براساس تحقیقات انجام شده، مشخص شد که نوشیدن آب در سلامتی افراد نقش مهمی ایفا میکند. نوشیدن آب زیاد در روز هیچ تاثیر مخربی بر بدن نگذاشته و برای رشد و کارایی بالای سلولهای بدن نیز لازم است.
نوشیدن 8 لیوان آب در روز باید به صورت یک عادت درآید. به گفته محققان آب بهتر از هر نوشیدنی دیگر مانند قهوه و یا چای است. راز نوشیدن آب در مادهای با نام flavonoid نهفته است. این ماده نوعی اکسیدان پولی فنول است که از تخریب سلولهای بدن جلوگیری میکند. این ماده از فرسوده و نابود شدن سلولهای ماهیچهای قلب و بروز و تشکیل تومورها ممانعت به عمل میآورد. در تحقیقات آمده است که آب را نباید جوشاند مگر آن که به آب مصرفی خود اطمینان نداشته باشیم. چراکه جوشاندن آب تصفیه شده از میزان اکسیژن آن کاسته و مواد غنی شده را از آن دور میکند.
عنوان : چقدر آب بخوریم خوبه؟ کاربر :حسین خادم
با سلام
برای پیشگیری از سنگ کلیه و مجاری ادراری سه نکته زیر را بخاطر بسپارید:
- زیاد آب بخورید.
- آب معدنی بود، جوشانده شده یا آب شیر زیاد تفاوت بارزی ندارد.
- مهم میزان آب مصرفی هست.
- البته منظور از میزان خوردن آب در تمام ساعات روز مثلا به مقدار نیم لیوان هر ساعت نه اینکه یک پارچ را صبح بخوریم و دیگر نحوریم.
- مهم میزان آب مصرفی هست.
- آب معدنی بود، جوشانده شده یا آب شیر زیاد تفاوت بارزی ندارد.
عنوان : آب سالم ، زندگی سالم کاربر :سمیه فرشباف
توصیه های بهداشتی:
عفونتهای قابل انتقال از طریق آشامیدن آب آلوده، یکی از شایعترین مشکلاتی است که بیش از همه مسافران را مبتلا میکند.
با افزایش مسافرتها بویژه در ایام نوروز، بسیاری از افراد درمعرض خطر بیماریهای ناشی از مصرف آب آلوده در مسیرهای تردد و یا اماکن بین راهی قرار میگیرند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت،صدها میلیون نفر در جهان هر ساله به بیماریهای ناشی از آشامیدن آب آلوده مبتلا میشوند که تواناییهای آنها را بویژه در امر یادگیری تضعیف میکند.
آب ناسالم و غیربهداشتی همچنین سالانه موجب مرگ بیش از ۱/۵میلیون کودک زیر پنج سال در اثر ابتلا به بیماری اسهال میشود. آب آلوده عامل بسیاری از مرگ و میرها در دنیا است. مصرف آب ناسالم علاوه بر مرگ و میر کودکان میتواند منجر به آسیبهای همیشگی در رشد جسمی و عقلی آنها شود.
- حتما قبل از مصرف آب در اماکن بینراهی و بوستانها و مراکز تفریحی ، از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
- با توجه به اینکه در جادهها و راهها ، منابع آبی زیادی وجود دارد، احتمال آلوده بودن و بروز بیماری نیز بسیار است.
- مسافران نوروزی باید توجه داشته باشند که حتما از آب لوله کشی شده برای نوشیدن استفاده کنند.
- افراد دستان خود را پس از استفاده از توالت و قبل از مصرف غذا بشویند و اگر در مورد مصرف آب شک دارند، آن را جوشانده یا با قرصهای گندزدا استریلیزه کرده و یا از آبهای آشامیدنی که در بطریهای در بسته عرضه میشوند، استفاده کنند.
عنوان : توصیههای بهداشتی برای گندزدایی آب کاربر :سمیه فرشباف
بیماریهای رودهای از جمله `وبا` و اسهال، شایعترین بیماریها در فصل تابستان است که عمدتا بر اثر مصرف آب ناسالم شیوع مییابد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه ۱/۷میلیون کودک در جهان بر اثر اسهال جان خود را از دست میدهند.
تامین آب آشامیدنی سالم یکی از مهمترین نیازهای انسان است، که باید خانوادهها از چگونگی عملیات گندزدایی آن در شرایط بحرانی و نحوه کسب اطمینان از سلامت آب مصرفی خود، آگاه باشند.
مهندس` محمد جواد دست آموز`، کارشناس بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه گفت: گندزدایی آب در محل مصرف،با استفاده از `کلر` به موازات تهیه و تدارک مخازن مطمئن برای مردمی که به آب سالم به طور معمول دسترسی ندارند و انجام آموزشهای بهداشتی از عوامل مهم در پیشگیری از بیماریهای رودهای است.
وی با بیان این که `گندزدایی آب ، یک فرآیند از عملیات تصفیه است که در نتیجه آن باکتریهای موجود در آب از بین میروند`، افزود:یک فرد میتواند با داشتن حداقل یک لیتر آب برای آشامیدن و دو لیتر برای تهیه غذا و مصرف ضروری شستشو در روز، زنده بماند.
این کارشناس تصریح کرد:هر انسان به طور میانگین روزانه به ۲۰لیتر آب نیاز دارد که بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی،تامین حداقل هفت لیتر آن روزانه به صورت گندزدایی شده و کاملا سالم ضروری است.
دست آموز، تاکید کرد: ضرورت دارد برای هر منبع آب یا سیستم آب رسانی، میزان آلودگی آن مورد ارزیابی قرار گیرد.
این کارشناس بهداشت محیط به تشریح راههای گندزدایی آب پرداخت وگفت:باید توجه داشت چنانچه قصد استفاده از مواد شیمیایی برای گندزدایی آب را دارید و بر چسب ظرف به روشنی نشاندهنده خصوصیات آن نیست، ضرورت دارد در هنگام جا به جایی ظرف ، نهایت احتیاط به عمل آید.
دست آموز افزود:این مواد خطرناک و سمی است و باید آنها در محیط تاریک و خشک و دور از رطوبت و دسترس کودکان نگهداری شوند و به اطلاعاتی که روی ظرف نوشته شده و تاریخ انقضاء مصرف آن توجه خاص شود.
وی گفت: بهتر است آب را قبل از مصرف به مدت سه دقیقه جوشاند و پس از این که خنک شد، مورد استفاده قرار داد و سپس برای بهتر شدن مزه آب ، باید آن را چند بار در دو ظرف جا به جا کرد.
دستآموز افزود: همچنین به هموطنانی که در فصل تابستان مسافرت میکنند، توصیه میشود غذا را همراه با لیمو ترش مصرف کنند، زیرا لیموترش دارای اسید بوده و مانع از ورود میکروب ناشی از نوشیدن آب آلوده به بدن میشود.
وی، آلودگی آب و عدم وجود بهسازی محیط را علت بسیاری از بیماریهای مرتبط با آب در کشورهای در حال توسعه دانست.
دستآموز ادامه داد:بر اساس برآوردهای انجام شده، یک میلیارد نفر از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند و حدود دو میلیارد نفر از امکانات کافی بهسازی محیط و دفع بهداشتی فاضلاب بهرهمند نیستند.
در طب اسلامی سنتی تاکید بر جوشاندن آب خوراکی زیاد میباشد.
این جوشاندن فقط به علت ضدعفونی کردن و از بین بردن میکروارگانیسمها و باکتریهای مضر و... نیست. بلکه مهمترین علت آن ,سبک کردن آب میباشد.
وقتی آب را میجوشانیم, به علت شدت گرفتن جنبش مولکولی حالت انبساط میگیرند و جناب شیخ الرییس نیز در کتاب قانون در یک آزمایش ساده عملی با وزن کردن آب اثبات میکند که دو ظرف آب که هر دو یک حجم دارند آب جوشیده سبکتر از آب معمولی است.
جوشاندن آب فقط مختص آبهای شهری نیست, بلکه بهتر است هر آبی حتی آب بهترین چشمه ها را هم جوشاند. ضمنا ,ما از آب انتظار مواد معدنی نداریم که برخی اشکال کنند که با جوشاندن آب, مواد معدنی ناچیز آن از بین میرود.
آب وقتی سبک میشود تمام مراحل آن در بدن از جذب,هضم, تا مرحله دفع(ادرار,تعریق,تنفس و...) آن راحتتر انجام میشود و ضمن اینکه بدن بسیار راحتتر به عملکرد خود ادامه میدهد, موجب دفع بیشتر و بهتر مواد زایدی مانند: چربیها،قندها و پسماندهای بدن از بدن، توسط آب جوشیده خوراکی شده و فشار کمتری به بدن ،جهت سه مرحله یاد شده وارد میشود .
آب جوشیده به علت لطافت، بسیار راحتتر وقویتر میتواند به عمق مویرگها و بافتها نفوذ کند و ضمن بهره برداری بیشتر بافتها از آب، موجب پاکسازی بیشتر بافتها میگردد.
آب جوشیده به علت سبکی و لطافت، دفع آن توسط بافتها راحتتر است و ایجاد ادم و تجمع آب در بدن نمیکند.
کسانی که به علت ضعف بافتها و حتی تنبلی کلیه ,دچار ورم و پف کردگی بدن و صورت هستند با مصرف آب جوشیده نتایج خوبی خواهند گرفت. ضمنا آب جوشیده به علت لطافت, بالاخص در خانمها که بافتهای لطیفتری دارند موجب زیبایی و روشن تر شدن چهره خواهدگشت.
اما چند تذکر اساسی و مهم:
-آب لوله کشی شهری به علت درجریان بودن مداوم این آب در لوله های فلزی, در مولکولهای خود به نوعی جذب فلزات مینماید, حال اگر بخواهیم آنرا طبق روال مانند آبهای دیگر بمدت ده دقیقه بجوشانیم هرچه مقدار جوشیدن آب افزایش یابد غلظت مولکولی فلزات در آب بیشتر میشود. البته این افزایش در وزن زیاد محسوس نیست چون با سبک شدن آب از وزن آب کم میشود. لذا در آبهای لوله کشی شهری در جوشاندن آب افراط نکنید, بگذارید حدود یک دقیقه از جوش خوردن آب بگذرد سپس شعله را خاموش کنید.
-آبهای معدنی در ظرفهای یکبار مصرف به هیچ وجه جایگزین مناسبی برای آبها شهری نمیباشد.مگر در آلودگی های بسیار شدید آب شهری.
-دستگاههای تصفیه آب نیز, به علل مختلف از جمله ،کاهش اسیدیته آب و... در دراز مدت ایجاد مشکل در معده میکنند.
هرچند خود فیلترهای این دستگاهها نیز جای بحث زیادی دارند.
-جوشاندن آب، قسمت اعظم کلر آب را به علت شدت دادن جنبش مولکولی و هوا دهی از بین میبرد.